HONDA

A Honda Motor Co., Ltd., vállalati filozófiája két pillére épül, melyek az egyén tisztelete és a három Öröm. Az egyén tisztelete a Hondát arra sarkallja, hogy ápolja és fejlessze ezeket a tulajdonságokat a cégen belül az egyéni különbségek tiszteletben tartásával és mindenkiben egyenlő partnerként bízva.

A három Öröm:
Az a céljuk, hogy az üzlet által örömet adják mindazoknak,
1. akik megvásárolják termékeiket (“A vásárlás öröme”),
2. akik részt vesznek termékeik és szolgáltatásaik árusításában (“Az eladás öröme”),
3. illetve mindazoknak, akik részesei a termékek megalkotásának (“Az alkotás öröme”).

Üzleti tevékenységeik során meg kell keresniük és meg kell érteniük a Három Öröm értelmét és jelentőségét, ami magába foglalja a társadalom és a részvényesek iránti bizalmat is. Hiszik, hogy az emberek érzékelik a Honda jelenlétét a társadalomban és szociális felelősségtudatuk jeleként értékelik a Három Örömet.

Az említett két pillér Soichiro Honda nevéhez fűződik, aki a céget alapította 1948-ban. Ezek az alapvető értékek azóta is meghatározzák a vállalat működését és menedzsment módszereit.

Mindezek mellett a vállalat alapelve: a globális szempontot szem előtt tartva, elkötelezik magunkat, hogy a lehető legjobb minőségű termékeket állítják elő, észszerű áron, világszerte megtalálható vevőik megelégedésére.

A vállalati célok is a filozófia és az alapelvhez alkalmazkodnak, amely nem más, mint egy olyan globális hálózat létrehozása, mely rugalmasan reagál a kereslet változásaira és minden ország sajátos viszonyaihoz alkalmazkodva képes a társadalom részévé válni. Célja olyan, a legmagasabb hatékonysággal működő gépek előállítása, melyek ára elérhető és a világon mindenhol az ügyfelek ill. vásárlók megelégedését szolgálja.

Globális téma Földünk, környezetünk védelme:
A Honda hisz abban, hogy a motorizáció növekedésével egyidejűleg csökkenteni kell az ehhez kapcsolódó környezeti ártalmakat. Élenjáróvá lépett elő az ezen a területen végzett kutatások ill. fejlesztések területén, melyek eredményei már világszerte elismertek. (VTEC technológia, mini 4 ütemű motorok, alternatív energiaforrással hajtott autó, …) A Honda gyárai Japánban, Észak-Amerikában és Európában bevezették az ISO 14001 legszigorúbb környezetvédelmi kontrollját és előírásait.