GARDENA

Az ulmi (Németország) székhelyű GARDENA világszerte ház- és kerttulajdonosok millióinak kedvelt márkája a kertápolás területén. A GARDENA átfogó kínálatában ugyanis minden szükséges megtalálható – legyen szó akár öntözőrendszerekről, szivattyúkról, kerti tavakról, gyepápolásról, fa- és bokorápolásról, kerti szerszámokról vagy talajművelésről. A világ több mint 80 országában jelen lévő GARDENA ma a minőségi kerti szerszámok vezető márkája Európában. Cégük azokat tartja fontosnak megszólítani, akik kertjüket természetközeli élettérnek, a jó közérzet, pihenés és szórakozás helyszínének tekintik.

1961-es alapítása óta a GARDENA néhány évtized alatt kis kertiszerszám-kereskedő cégből intelligens kertápolási termékek és rendszerek világszerte elismert gyártójává vált. A végleges áttörésre 1968-ban került sor, az Original GARDENA System bevezetésével. A cég az ezt követő évtizedekben is rendszermegoldásokban gondolkodott. Így született meg a GARDENA combisystem (1977), a GARDENA accu-system V12, a GARDENA Sprinklersystem és a GARDENA Micro-Drip-System (mind 1990-ben). Sikerük titka a márka innovációs erősségében, valamint a következetes értékesítési és marketingpolitikában rejlik.

2007 óta a GARDENA a Husqvarna csoport tagja. Mint önálló divízió elegendő függetlenséggel rendelkezik hogy a hobbikertészek igényeire és a márka erősségeire koncentráljon. A GARDENA a csoportban előnyöket élvez a vállalat méretéből és erejéből a közös tudás és erőforrás hatékony és célzott felhasználásával.