McCulloch

Történelmük 60 évre nyúlik vissza. 1943-ban egy Robert McCulloch nevű üzletember alapította meg a McCulloch Motors Corporation nevű vállalatot. Néhány év elteltével a vállalat Wisconsinból Kaliforniába költözött áll, és itt alkotta meg az első láncfűrészét, egy kétszemélyes típust, amelynek a neve 5-49 volt. A cég 1949-ben  azzal forradalmasította a láncfűrészipart, hogy bevezetett egy könnyű, egyszemélyes láncfűrészt a 3-25 néven. Az észak-amerikai faipar többé már nem volt a régi. Az 1950-es évek során a McCulloch Motors folyamatosan növekedett, és egyre újabb piacokon jelent meg. A vállalat 1958-ban „McCulloch Corporation”-re módosította a nevét. A nagy teljesítményű és világhírű láncfűrészek mellett a vállalat ekkor már repülőgépmotorokat és gokartmotorokat is gyártott. 

1968-ban újabb láncfűrész forradalom következett, amikor a McCulloch bemutatta a Power Mac 6-ot. Teli tankkal is csupán 3,8 kg-ot nyomott, amivel a Power Mac 6 korának legkönnyebb láncfűrészévé vált. Az innováció 4 év múlva folytatódott, amikor a gazdaságos Mini Mac 1 piacra került. Ezzel egy időben a cég elkezdett elektromos láncfűrészeket is gyártani. 

Az 1970-es és ’80-as években a cég sövénynyírókkal, damilos nyíróeszközökkel és lombfúvókkal egészítette ki termékkínálatát. A vállalat ekkor már a kerti készülékekre fókuszált. A telephely 1988-ban az arizonai Tucsonba költözött, ahol megnyitotta új vállalati székhelyét és elosztóközpontját. Az ezt követően megjelent termékinnovációk elektromos damilos nyíróeszközök voltak 1998-ban. 

1999-ben eladták az európai divíziójukat a Husqvarna AB vállalatnak. Kilenc évvel később a Husqvarna az észak-amerikai piacon is megszerezte a márka jogait. Azóta a McCulloch a Husqvarna Group csoporton belüli márka. Napjainkban kerti termékek átfogó termékskáláját kínálják: nagy teljesítményű láncfűrészek, masszív nyíróeszközök, fűnyírók, kerti traktorok és sövénynyírók. Mi a közös ezekben a gépekben? Az, hogy mindegyik kerti gép biztosítja azt a teljesítményt, amelyre a munka elvégzéséhez szükség van.