Cikkek

Láncfűrészek

2020.10.12 10:00

Rengeteg háztartásban szükség van láncfűrészre, hiszen sokoldalú és rendkívül hasznos eszköz. A hagyományos láncfűrészek alkalmasak kisebb/nagyobb fák kivágására, gallyazásra, rönkök és tűzifa felaprítására. Új láncfűrész vásárlása előtt a legfontosabb eldönteni, hogy hol és mire fogjuk használni az eszközt, ezért cikkünk segítséget nyújt a megfelelő típus kiválasztásához.

Használat célja
Vásárlás előtt vegyük figyelembe a felhasználó személyét. Ha nincs túl nagy tapasztalatunk a láncfűrészek használatában, akkor első körben vásároljunk egy könnyebb, egyszerűbben kezelhető eszközt. Vegyük figyelembe a láncfűrész súlyát, és a rezgéskibocsátását is. A csekélyebb rezgésű gépek kényelmesebb használatot biztosítanak és biztonságosabbak is. Gondoljuk át a alkalmazás típusát is, hogy mire szeretnénk használni a készüléket. Vásároljunk ágvágó láncfűrészt, hogyha magasan levő ágakat, gallyakat szeretnénk legvágni. Teleszkópos nyelüknek köszönhetően a magasan és a szűk helyeken levő részekhez is könnyedén hozzáférhetünk. Hagyományos láncfűrészt pedig akkor válasszunk, hogyha fát szeretnénk kivágni, rönköket és tüzifát szükséges aprítanunk.

Méret kiválasztása
A méret kiválasztásához a vágandó fa méretét gondoljuk végig, hogy előreláthatóan mekkora átmérőjű fát szeretnénk kivágni, aprítani. Minél hosszabb a láncvezető, annál nagyobb átmérőjű fatörzset tud elvágni az eszköz. Az átlag felhasználónak a 30-60 cm közötti fűrészek tökéletesek, a profik a 70 cm feletti verziókat válasszák. Az akkus láncfűrésznél a feszültség, az elektromosnál az áramerősség, a benzinesnél a hengerűrtartalom és a lóerő a befolyásoló tényezők. Nyílván minél magasabb a szám, annál erősebb a fűrész teljesítménye, annál nehezebb és drágább is. A teljesítmény legfőképpen akkor számít ha vastag és/vagy kemény fával dolgozunk.

Használat helye
A használat helyszíne segít eldönteni, hogy melyik típusú gépek közül válasszunk. A láncfűrészek között léteznek akkumulátoros, elektromos és benzinmotoros változatok is.
Akkumulátoros gépet válasszunk, ha nagyobb mozgékonyságra van szükségünk és olyan helyszínen dolgozunk, ahol áramforrás nem adott. Az elvégzendő munka mennyisége viszont az akkumulátor töltöttségétől függ, így rövidebb ideig tartó munkákra javasolt. Hátrányai közé a súlya sorolható, az akkumulátor miatt ezen láncfűrészek nagyobb súllyal rendelkeznek. Hosszabb munkára érdemes pót akkumulátort is beszerezni, így a működési időt meg tudjuk duplázni. Azt vegyük figyelembe, hogy az akkumulátoros gépek teljesítménye gyengébb, mint az elektromos vagy a benzinmotors gépeké.
Az elektromos láncfűrészek használatához áramforrás szükséges, így ha ezt a típust választjuk hosszabbítót mindenképp alkalmaznunk szükséges. Teljesítménye gyengébb a benzinmotoros verziónál, viszont cserébe halkabb. Legfőbb előnyei közé a könnyű karbantartása sorolható.

A benzinmotoros láncfűrészek között megtalálhatjuk a kisebb fáktól egészen az óriás fák kivágásáig vagy darabolásáig alkalmas eszközöket. Rengeteg méret és teljesítmény létezik, melyek között a fűrészelni kívánt fák mennyisége és nagysága alapján tudunk dönteni. A benzinmotoros láncfűrészek folyamatos karbantartást igényelnek, ezt vegyük figyelembe a választásnál.   

Webáruházunk kínálatában nagy választékban különböző típusú láncfűrészek közül tud válogatni. Kattintson a linkre, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbb eszközt.

LÁNCFŰRÉSZEK

Keressen bennünket bizalommal!

Ha kérdése van forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk valamelyikén, facebook oldalunkon keresztül, vagy a cikk alatti komment szekcióban.