Cikkek

Az akkumulátoros csavarbehajtó az a szerszám, melyet a leggyakrabban használunk egy háztartásban. Szinte mondhatjuk azt, hogy most már a hagyományos csavarhúzókat háttérbe is szorította egyszerű használhatósága és praktikussága miatt. Cikkünk által jobban megismerkedhet ezen eszközökkel, és a megfelelő csavarbehajtó kiválasztásával megkönnyítheti a ház körüli munkáit.

A magasnyomású mosók olyan sokrétű felhasználást tesznek lehetővé, hogy bátran állíthatjuk egy háztartásból sem hiányozhat. Cikkünk ezen eszköz praktikus alkalmazását szeretné bemutatni a ház körüli munkák elvégzéséhez.

2020.09.10 08:00

Az őszi és a tavaszi gyepgondozásnak elengedhetetlen lépése a gyepszellőztetés, hiszen a gyakori csapadék miatt tömött pórusúvá válik a kertünk talaja, így ez által a talaj frissül, fellazul, extra oxigénnel lesz ellátva. De hogyan kell végezni a gyepszellőztetést? Cikkünk leírja a pontos lépéseket, melyeket ajánlott követni a szép egészséges és zöld gyep elérése érdekében.

2020.09.03 08:00

Ha valaki gyönyörű zöld gyepet szeretne nem lepődik meg azon, hogy ehhez nagy mennyiségű vízre van szüksége. Vannak különböző locsolási módok és eszközök, mindenki maga döntse el, hogy számára melyik a legkényelmesebb. Cikkünk az automata öntözőrendszert mutatja be, hiszen ez nem csak a legkényelmesebb módja az öntözésnek, hanem egyben a legvíztakarékosabb megoldás is, mely pár éven belül visszahozhatja a befektetett összeget.

2020.08.27 08:00

Egy jó műhely személyre szabott és praktikus berendezéssel rendelkezik. Átlátható rendezett rendszerben vannak az eszközök és minden kézreáll a műhelytulajdonos számára. Milyen az ideális műhelyberendezés? Mitől jó egy munkapad? Cikkünk segítséget próbál nyújtani abban, hogy a legpraktikusabb berendezési darabokat válasszuk a műhelybe, melyek ezáltal nagymértékben segítik a munkánkat.

Egy műhelyben mindennek kézre kell állnia, mivel átlátható rendszerezéssel tudjuk csak a saját munkánk hatékonyságát segíteni. Cikkünk néhány tippel szolgál a műhelytulajdonosoknak, hogy ne a szerszámok keresgetésével kelljen minden alkalommal kezdeniük a munkát.

2020.08.13 08:00

A permetezés fontos védekezési módszer, ha meg szeretnénk óvni növényeinket, gyümölcsfáinkat a kártevőktől, gombás megbetegedésektől. A permetezéshez különböző típusú eszköz közül választhatunk, cikkünk a megfelelő permetező kiválasztásához nyújt kiigazodást és segítséget.

Kezdő barkácsoló és nem tudja, hogyan kezdjen neki? Bizonytalan, hogy mely szerszámokra lesz biztosan szüksége? Olvassa el cikkünket, mert összeszedtük a barkácsolás legalapvetőbb eszközeit, melyek elengedhetetlenek egy otthoni háztartásban vagy műhelyben.

2020.07.30 08:00

Egy kerttulajdonosnak különböző igényei lehetnek a fűmagot tekintetében, attól függően, hogy milyenek a talaj adottságai, a fény és a csapadék viszonyok, vagy egyszerűen mennyi szabadidő adott a fűnyírás gyakoriságára. Minden igényre van megoldás. A legegyszerűbb az, hogy ezeket az adottságokat megvizsgálva válasszuk ki számunkra a legmegfelelőbb típusú fűmagot. Cikkünk a kiválasztásban segít, bemutatjuk a legnépszerűbb típusokat, jellemzőiket és a gyep ápolásának a legfontosabb mozzanatait.

2020.07.20 08:00

A manapság egyre népszerűbb vertikális, azaz függőleges kertek nem csak gyönyörű esztétikai látványt nyújtanak, de beltérben használva a levegőt természetes úton is tisztítják. A lényege, hogy a növényeket nem vízszintesen, hanem függőleges módon helyezzük el, melynek köszönhetően szűk helyeken, az épületek oldalán vagy akár a nappaliban is kialakítható egy élő, lélegző fal vagy falrész. Cikkünk a kialakításhoz szükséges legfontosabb lépéseket veszi sorra, és bemutat néhány költséghatékony, de látványos megoldást.

2020.07.24 08:00

Manapság egyre népszerűbb a fűkasza, egy nagyobb kerttel rendelkező háztartásban a fűnyíró mellett már sok esetben a fűkaszát is megtaláljuk. De miért ilyen népszerű a fűkasza? Milyen munkákra tudjuk használni? Szeretne Ön is vásárolni, de nem tudja milyen tulajdonságok alapján döntsön? Olvassa el cikkünket és választ kaphat ezen kérdésekre.

2020.07.02 08:00

Akik 3-4 héttel korábban szeretnének friss, saját termesztésű zöldséget, azoknak célszerű beszereznie egy fóliaalagutat vagy egy fóliasátrat. Az üvegházakkal ellentétben a fólia a növények számára felhasználható fény sokkal nagyobb tartományát engedi át, illetve nem elhanyagolható, hogy sokkal kevesebbe is kerül. Ha megfelelő módon óvjuk, akár évekig is használhatjuk. Jelenlegi cikkünk a fóliasátrakkal és fóliaalagutakkal kapcsolatban nyújt részletes információt. Ismerje meg ezen rendszerek előnyeit és telepítésük fontosabb lépésit.

2020.06.24 07:00

A kert gondozását a nyári időszakban se felejtsük el. Azon kívül természetesen, hogy élvezzük a nagy melegben a kertünk általi nyújtott pihenést és a veteményesünkben termett finomságokat, néhány hasznos tennivalót ajánlott ilyenkor is elvégeznünk. Cikkünkben a legfontosabb kerti munkákra térünk ki, melyeket az aktív pihenés jegyében akár a gyerekek, unokák bevonásával is elvégezhetünk.

2020.06.17 07:00

Kertünk öntözése nyáron különösen fontos. Ahhoz, hogy a gyepünk, a virágaink, valamint veteményesünk vagy gyümölcsösünk gyönyörű legyen a folyamatos locsolás elengedhetetlen. Cikkünkben áttekintjük a legnépszerűbb öntözési módokat és megnézzük, hogy a kertünk mely részéhez melyik típust használjuk.

2020.06.10 07:00

A növényvédelem sokak számára egyenlő a különböző méreganyagok kipermetezésével. Ez a tevékenység ettől sokrétűbb, és a legfontosabb, hogy környezetbarát módon is végezhető. Kertünket egy ökológiai rendszerként kell értelmeznünk és ha ez működőképes, szinte nincs is szükség beavatkozásra, mert a megtelepedett kártevőket kordában tudják tartani a hasznos szervezetek. A vegyszerek hatásosak lehetnek ugyan a kártevők és kórokozók ellen, de számtalan hasznos élőlény pusztulását is okozhatják és ellehetetlenítik a kert ökológiai egyensúlyának kialakulását. Cikkünk segítséget próbál nyújtani a megfelelő egyensúly kialakításához. A legfontosabb tényezők fontosságát szeretnénk ismertetni és felhívni a figyelmet a vegyszermentes termesztés fontosságára.

Az ágaprító gépek nagyon hasznosak minden évszakban. Általuk az összeaprított ágakat nem csak kisebb helyen tárolhatjuk, hanem különböző célokra is fel tudjuk aprítás után használni. Hazánkban is egyre elterjedtebbek az aprítékkazánok, melyek fűtőanyag ellátásához nélkülözhetetlen az egységes méretű, jó minőségű faapríték. Sőt, az apríték helyettesítheti a talajtakarást, mulcsozást illetve szerves trágyaként is hasznosítható.
A megfelelő ágaprító kiválasztása során érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

A laminált padlók saját kezűleg is könnyedén lerakhatók, ha betartjuk a szabályokat. Jelenlegi cikkünkön keresztül megmutatjuk Önnek, hogy milyen egyszerű a click típusú laminált padló lerakása.

2020.05.18 08:00

A Gardena Smart System az egyetlen rendszer, ami összekapcsolja az intelligens öntözést és a gyepápolást. A kertészkedés szenvedélye végre találkozik az okosrendszerek hatékonyságával. Mindegy, hogy hová megyünk, a Gardena Smart Alkalmazás gondját viseli a kertünknek és a növényeinknek. Segítségével bárhonnan, bármikor elérhetjük kertünket. Intelligensen, egyetlen alkalmazás segítségével tudjuk a kertet vezérelni. Ismerje meg Ön is, a Gardena Smart Systemet, gondozza okosan és kényelmesen a kertjét.

2020.05.11 08:00

A térkő nem csak esztétikus, de funkcionális elemét is alkotja kertünknek, legyen szó teraszról, járdáról vagy esetleg autóbeállóról. Rengeteg típus, sok méretben, színben elérhető, így mindenki saját igényeire, stílusára tudja szabni. Ha van egy kis szabadidőnk mi magunk is megpróbálkozhatunk térkövezéssel. Olvassa el cikkünket, és kövesse lépésről lépésre a folyamatot. Gyönyörködjön akár évtizedekig a saját maga által lerakott térköves felületben.

2020.05.05 08:00

Minden kerttulajdonos szeretne bőven termő zöldséges kertet, de sok esetben a talaj nem megfelelő és évről évre csalódnak. Számos egyéb jó tulajdonsága mellett a magaságyás szuper megoldást kínál rossz talaj vagy akár betonos udvaron való zöldség-növény termesztésre. Cikkünkben megtudhat minden fontos információt a magaságyásról, így akár ha kedvet kap Ön is elkészítheti kertjében. 

2020.04.21 08:58

A jó idő beköszöntével szinte minden családban kedvelt időtöltés az ételek szabadban vagy nyílt lángon való elkészítése. Kezdve a hagyományos nyársalástól a bográcsos főzésen keresztül nagy népszerűségnek örvendenek a tárcsás ételek, valamint manapság már egyre elérhetőbbek a professzionális, minden igényt kielégítő gázos grillsütők is. Jelenlegi cikkünkben ízelítővel szeretnénk szolgálni a szabadtéri sütés-főzés szerelmeseinek és bemutatni a legnépszerűbb eszközöket, melyeket a Lomen Áruházban el is tudnak érni.

2020.04.11 08:00

A tudatos vásárlók, fogyasztók egyik álma: önellátás minél magasabb fokon. Ehhez nyújt segítséget a házi vízellátó rendszer kiépítése, melynek nélkülözhetetlen tartozéka a házi vízmű, azaz a hidrofor. Cikkünkben bemutatjuk ezen rendszer működését, használatát, valamint az élettartamának a meghosszabbítására is adunk tanácsokat.

Az AL-KO több mint 50 éve fejleszt és állít elő innovatív kerti gépeket a legkülönbözőbb igények és területek kielégítésére. Gépeik nemcsak a technika és a funkció terén tükrözik a sokéves hozzáértést, de a dizájnt illetően is magasra tették a mércét. Kikapcsolódni és pihenni egy szép kertben lehet a legjobban, főleg akkor, ha a fű tökéletesen van lenyírva, az ágyások és a növények pedig gondosan ápoltak. Ehhez gyakran elég az ügyes kéz és természetesen a megfelelő eszköz. Merüljön el az AL-KO világában és ismerje meg a magas minőségű termékeket, melyek között bizonyosan meg fogja találni az igényeihez legjobban illő gépet és munkaeszközt.

2020.03.05 10:43

Szerencsére manapság egyre több típusú metszőollóval találkozhatunk a boltok polcain. Vajon Ön tisztában van azzal, hogy melyik pontosan mire való? Cikkünkben bemutatjuk a különböző típusokat és segítséget nyújtunk a megfelelő eszköz kiválasztásához.

2020.03.05 10:37

A ház körül mindenki tökéletes pázsitról álmodik. A gyep megújításról, felülvetésről azonban már a  tavasz beköszöntével gondoskodni kell. Hogy milyen teendőket érdemes ilyenkor elvégezni és, hogy pontosan mikor kell mindezt elkezdeni? Cikkünkben próbálunk minden fontos teendőre kitérni, hogy idén is az Ön gyepe legyen a zöldebb.

2020.03.05 10:28

Ha lassan is, de a hosszú tél után megérkezett a tavasz. A kerttulajdonosok számára megkezdődnek az előkészítő munkák, melyek nagy részét mi magunk is el tudjuk végezni.

2020.02.10 16:30

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a robotfűnyírók. De vajon megéri leváltanunk a hagyományos fűnyírónkat? Valóban olyan kényelmes a használatuk mint ahogy ígérik a gyártók? Pontosan hogyan működnek és mit kell figyelembe vennünk vásárlás előtt? Ezekre, és még sok más robotfűnyíróval kapcsolatos kérdésre keressük a választ jelenlegi cikkünkben.

2020.02.10 16:13

A sövények rendkívül sokoldalúak, védik házunkat a zajtól, portól, kíváncsiskodó tekintetektől, de akár kerítés helyett vagy kültéri térelválasztásra is használhatjuk. Cikkünk segítséget nyújt a megfelelő sövényfajta kiválasztásában és ápolásában.

2020.02.10 15:27

Egy kerttulajdonosnak szüksége van néhány olyan alapszerszámra, melyekkel a legalapvetőbb kerti feladatokat el tudja végezni. Válasszon minőségi kerti szerszámokat, hogy könnyebb legyen a munka! Cikkünkben a GARDENA kerti szerszámait tekintjük át, bemutatjuk sokoldalúságukat és kombinálhatóságukat.

2020.01.15 09:48

A burkolás nem egyszerű szakképesítés nélkül, de nem lehetetlen. Aki elszánt ezen a téren és kezdő, mindenképpen szánjon a munkára a területtől függően legalább 2-3 napot. Az elkészített burkolatban évekig gyönyörködhetünk és büszkén mutathatjuk, hogy ezt bizony mi készítettük. A munka megkezdése előtt nem árt elméletben eltervezni a folyamatokat és összeszedni, hogy mi lesz szükséges a feladathoz. Cikkünkben kezdő burkolóknak nyújtunk támpontot, és egy lebetonozott felületet veszünk alapul.

2020.01.15 09:42

Ha kreatív módon szeretnénk valamely helyiségünket dekorálni, kiemelni egy falat vagy csak egy falrészt, akkor válasszuk díszítő elemként a tapétát.  Végtelen a kínálat belőle, így biztosan megtaláljuk az ízlésünknek, lakásunknak, pénztárcánknak megfelelő típust. Ha nem szeretnénk szakembert hívni magunk is el tudjuk végezni a munkát, de nem árt előtte tájékozódni, hogy milyen eszközök, alapanyagok szükségesek és hogyan tudjuk a legszebb hatást elérni. Cikkünk segít a megfelelő tapéta kiválasztását követően a szakszerű feltételben.

2020.01.15 09:33

Előbb-utóbb mindenkinél eljön az a pillanat, hogy úgy dönt felfrissíti valamely helyiségének falszínét. A festéshez nem feltétlenül szükséges szakembert hívni, de nem árt ha néhány dologgal tisztában vagyunk mielőtt nekikezdünk a munkának. Cikkünkben minden fontosabb lépést bemutatunk, kezdve az előkészületekkel egészen a festék kiválasztásáig és a megfelelő felviteléig.

2019.12.12 16:23

A gumicsizma a legjobb barátunk az esős napokon, de mi a helyzet télen? Létezik olyan kinti munkához, vadászathoz vagy téli horgászathoz használható gumicsizma melyben komfortosan tudjuk magunkat érezni a hideg ellenére? Cikkünkben bemutatjuk ezeknek a lábbeliknek keletkezését, és a mai legmodernebb anyagból készült típusát.

Ha műhellyel rendelkezik biztos Önnek is nagy fejfájást okoz a rengeteg szerszám, barkácseszköz, kisgépek rendezett tárolása. Ebben a cikkünkben néhány ötletet osztunk meg, olyan rendszerezők, tárolók elkészítéséhez melyeket költséghatékony módon maradék anyagokból akár Ön is el tud készíteni. 

2019.12.12 16:19

A legtöbb ember szereti a havat, ám amikor az igazán hideg, havas-jeges idő beköszönt, hirtelen rengeteg teendő adódik a ház körül. Önök milyen eszközt használnak a hó és a jég eltakarítására? Biztos, hogy a legmegfelelőbb eszközzel dolgoznak? Cikkünk bemutatja a különböző hóeszközöket és használatukat.

2019.12.12 16:05

Ha bizonytalan, hogy mit mivel rögzítsen egy adott felülethez legyen az beton, tégla vagy akár gipszkarton, akkor ezt a cikket Önnek ajánljuk. Megpróbálunk biztos támpontot, segítséget nyújtani a stabil rögzítés technikájához, hogy biztonságosan és szakszerűen legyen minden falon lévő bútor, tárgy az Ön otthonában is.

2019.11.13 11:00

A fúráshoz nagyon sokféle eszköz és kiegészítő elérhető, így első körben érdemes végiggondolni, hogy milyen célból és milyen lyukat szeretnénk fúrni.

Puhább fához vagy gipszfalakhoz megfelelőek az akkumulátoros fúrógépek is, de keményebb felületekhez, mint a keményfa, fém használjunk hálózatról működőt. Tégla vagy beton esetén pedig az ütvefúrógépek a javasoltak.

2019.10.30 11:00

A vágáshoz ma már számtalan eszköz áll a rendelkezésünkre, amik között a vágandó anyag fajtája, vastagsága vagy a rendelkezésünkre álló idő mennyisége alapján válogathatunk.

2019.11.06 11:00

A megfelelő csiszolólap kiválasztása

A csiszolópapírok hátoldalán található a számozás, mely megkülönbözteti a csiszolópapírokat finomságuk alapján. A számozás szemcseméretet illetve szemcsesűrűséget jelent, minél magasabb a szám, annál finomabb csiszolófelületet kapunk.

 

Hogyan válasszunk lombfúvót?

Ősszel a lehulló falevelek eltakarítására a leghatékonyabb a lombfúvó/-lombszívó eszköz alkalmazása. A készülék erős levegősugárral gyűjti egy kupacba a lehullott leveleket valamint vannak olyan modellek, melyek egy mozdulattal lombszívóvá alakíthatók, így fel is szívják és bizonyos típusok össze is aprítják az avart. A levegősugár erőssége minden esetben állítható, így a levelek összetakarításán túl sok minden másra is tudjuk használni. Hasznos lehet pl.: a friss porhó eltakarítására vagy a kiszóródott homokot, kavicskat is könnyedén egy kupacba tudunk vele gyűjteni.

Milyen típust válasszunk?

2019.09.24 11:00

Ősszegyűjtöttük az őszi gyepápolás három aranyszabályát

A hőmérséklet csökkenésével gyepünk életfolyamata is lelassul. Ahhoz, hogy tavasszal ismét dús, egészséges és zöldellő kertben gyönyörködhessünk elengedhetetlen a megfelelő módon való felkészítése a téli hónapokra.Összegyűjtöttük az őszi gyepápolás három aranyszabályát, miszerint a fűnyírás, a gyepszellőztetés és a trágyázás azok a folyamatok, melyeket semmiképpen se felejtsünk el végrehajtani, még a tél beköszönte előtt.

Ilyen egyszerű lenne? Nézzük sorba, melyiknél mire kell figyelni.

Őszi gyepápolási teendők

2019.02.26 12:00

Szentkirály Kapálógépek és Rotációs kapák


Több évtizedes múlt, több éves szakértelem és tapasztalat, a legmegbízhatóbb Briggs & Stratton és Honda motorok, országos szervízhálózat és széles körű gépekre szerelhető adapter kínálat.

Szentkirály Rotációs Kapálógépek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                          Olvassa el Cikkünket és ismerje meg a magyar gyártó, a Szentkirály Kft. termékeit!

 

2019.02.21 10:39

Miért fontos a tavaszi gyepszellőztetés elvégzése kertünkben?

 

Csak tavasszal szükséges elvégeznünk, esetleg egy évben többször is?
Mit érdemes tudnunk róla? Hogyan és mikor végezhetjük?
Ezekre és sok más gyakran feltett kérdésre gyűjtöttük össze a válaszokat cikkünkben.


Gyepszellőztetés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Husqvarna Magyarország önkéntesen, megelőző jelleggel visszahívja két termékét;
Két GARDENA akkumulátoros fűnyírónál jelentkezhetnek problémák tároláskor.
Fontos részlet, hogy a termékeket javításra és szervízelésre hívják vissza.

Gardena Termékvisszahívás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ön is vásárolt Nálunk GARDENA fűnyírót mindenképp olvassa el a teljes cikket, melyben minden pontos információt megtudhat!

A Master hőlégbefúvókról általánosságban

Munkavégzésünk helyétől és jellegétől függően rengeteg olyan helyzet adódhat, amikor már nagyobb teljesítményű hőfejlesztő, avagy fűtőberendezésre lehet szükségünk a                                                                 megfelelő munkakörülmények és munkakörnyezet megteremtésére a hidegebb téli hónapokban. Cikkünkben a megfelelő készülék kiválasztásában szeretnénk segíteni.

Hogyan válasszunk Hőlégbefúvó készüléket?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019.01.24 15:36

A népszerű japán márka 2018. októberétől HiKoki -ra változott

Meglepő lépést tett a Hitachi Vállalat, a japán szerszámgép óriás a népszerű Hitachi márkanevet HiKoki -ra (ejtsd.: hájkoki) változtatta.