Cikkek

Metszőollók

2020.03.05 10:43

Szerencsére manapság egyre több típusú metszőollóval találkozhatunk a boltok polcain. Vajon Ön tisztában van azzal, hogy melyik pontosan mire való? Cikkünkben bemutatjuk a különböző típusokat és segítséget nyújtunk a megfelelő eszköz kiválasztásához.

Pengeelrendezés

Itthon az úgynevezett mellévágó metszőollók a legnépszerűbbek. A pengéi úgy vannak kialakítva, hogy egyik penge a másik mellé vág, így kaphatunk egy nagyon szép metszési felületet. Olyan elven működik mint egy klasszikus olló, így egészen vastag ágakat is gond nélkül el lehet vágni vele.

A rávágó metszőollók úgy működnek mint egy kés. A fölső penge rávág az alsó alátámasztó pengére. Használatáról megoszlanak a vélemények. Van aki száraz vastagabb ágakat vág vele, de akad aki a nedvesebb vékony ágak metszéséhez alkalmazza. Kinek melyik funkcióra felel meg jobban.

Forgónyeles

Nem csak pengeelrendezés szempontjából különbözhetnek a metszőollók, hanem más szempontokat is figyelembe vehetünk a választásunknál. Egyre népszerűbbek az úgynevezett forgónyeles típusok, melyeknél az egész alsó nyél befordul. Ennak az a célja, hogy könnyebb legyen vele a metszés, ugyanis a klasszikus metszőollóknál először csak egy újjal tudunk erőt kifejteni így sokkal megerőltetőbb a kezünknek. Ezzel szemben a forgónyeles metszőollónál mind a négy újjunkkal egyszerre tudunk erőt kifejteni, tehát kevésbé fárad el a kezünk.

Méret szerint

Méretükben is eltérhetnek a metszőollók. A hölgyek is találhatnak kezük méretéhez alkalmazkodó eszközt, hiszen a legtöbb metszőolló különböző méretekben is elérhető. Ugyancsak hölgyeknek vagy gyengébb kezű használóknak ajánlottak a két lépésben vágó metszőollók, melyek kis erőkifejtéssel két lépésben akár vastagabb ágakat is könnyedén elvágnak.

Látogasson el az áruházunkba, és válasszon az akciós GARDENA metszőollók közül!
Kis kezüeknek zsenge hajtásokhoz
Univerzális használat vékonyabb ágakhoz

Keressen bennünket bizalommal!

Ha kérdése van forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk valamelyikén, facebook oldalunkon keresztül, vagy a cikk alatti komment szekcióban.