Cikkek

Munkavédelem

2020.11.16 10:45

A védőöltözet fontossága elengedhetetlen, ha valaki balesetveszélyes munkafolyamatot végez. Rengeteg, a célnak megfelelő, kényelmes, praktikus és a különböző munkákhoz alkalmazkodó védőöltözet közül tudunk válogatni. Cikkünk a leghasznosabb védőöltözet típusokat és egyéb munkavédelmi eszközöket gyűjtötte össze, és mutatja be.

Veszélyes anyagok ellen
Ha veszélyes anyagokkal dolgozunk soha se vegyük félválról, mert bármikor kerülhetünk olyan szituációba, hogy az anyag rácsöppen ruházatunkra vagy közvetlenül bőrünkre, kimarja vagy kiégeti, mely által maradandó sérüléseket tudunk szerezni. Kölönböző védőruházatok léteznek, melyeket az anyag veszélyességének függvényében tudunk kiválasztani. A leginkább kockázatos anyagokhoz használjunk olyan kezeslábas öltözetet, mely a veszélyes anyag közvetlen belélegzését is megakadályozza, ezeken a típusokon a kapucni résszel egybevarrt maszk található. Ha kevésbé kockázatos anyaggal dolgozunk elegendő lehet saválló kötény is. Heggesztéshez, a keletkezett szikra végett külön védőöltözet kapható, ezen munkához választhatunk heggesztéshez való kabátot vagy kötényt is.

Esős, hideg időben
Nedves, hideg időben ha kinti munkát végzünk nagyon fontos, hogy a ruházatunk ne ázzon át, és melegen tartson. Ha mindenképpen szükséges kimennünk ilyen időben használjunk meleg aláöltözetet, mellyel úgymond szigeteljük magunkat, és sokkal tovább melegen tudjuk tartani testünket. Viseljünk vastag, bélelt kabátot és nadrágot. A hidegben való munkákhoz javasolt a kantáros nadrág, hiszen derekunkat nagyobb mértékben védi, és hajolgatáskor se éri a közvetlen hideg. Esőkabáttal ruházatunkat tudjuk védeni, és megvédeni a nyirkosodástól. Esős időben a vízhatlan lábbeli a legfontosabb, a Demar gyártó olyan speciális EVA habból készült gumicsizmát kínál, mely -30 fokig hordható. Ebben az anyagban légbuborékok vannak, mely által 35%-al könnyebbek mint a hagyományos gumicsizmák, így sokkal kényelmesebb és egész napos viselésre is ajánlott. Emelett magas hőszigetelő tulajdonsága is van, és talpa csúszásmentes kialakítású. A láb meleg érzetét a kivehető és mosható termo bélés is tovább fokozza.

Munkavédelmi lábbeli
Lábunk védelme érdekében minden esetben zárt cipőt viseljünk és ha nehéz tárgyakkal dolgozunk ügyeljünk arra, hogy a lábbeli megfelelő védelemmel lásson el. A Lomen Áruházban rengeteg típusú munkavédelmi cipő közül tudunk válogatni. A jó munkavédelmi lábbeli könnyen tisztítható, tartós, vízálló, jól szellőző és kényelmes viseletet nyújt.  Talpa hajlékony és csúszásmentes, acél lemez védi a lábújjakat a leeső tárgyak ellen.

Hallás védelme
A magas zajszinttel járó munkákhoz elengedhetetlen valamilyen zajszűrőt használnunk saját hallásunk védelme érdekében. Több típusú és kölönböző zajszinthez való füldugók és fülvédők megtalálhatóak a Lomen Áruház kínálatában. Ha alacsonyabb a zajszint alkalmazhatjuk a szilikon vagy a szivacs bedugható füldugót is akár. Magasabb zajszintél már érdemes a zaj declibeljének megfelelő fülvédőt beszerezni.

Kéz védelme
Munkavédelmi kesztyű szinte minden típusú munkavégzéshez szükséges legyen az favágás, heggesztés, festés vagy különböző szerelési munka. A munkavégzés típusának megfelelő kesztyűt válasszuk. Rengeteg típusú kesztyű kapható, így egészen a gumi vagy cérnakesztyűkön keresztül vágogathatunk a különböző vastagságú bőrből készült, mártott vagy speciális kesztyűk között is.

Egyéb védőfelszerelés
Rengeteg kiegészítő védőfelszerelés közül tudunk választani, érdemes mindig a végzett munkát és a munafolyamatot végiggondolva kiválasztani a megfelelő védőfelszerelést. Építkezéseken a fejünk védelme érdekében mindig viseljünk sisakot és láthatósági mellényt. Ha különböző anyagot vágunk vagy fát hasogatunk a kirepülő apró részektől védjük szemünk munkavédelmi szemüveggel. Ha valamit csiszolunk mindenképpen érdemes maszkot felvennünk, hiszen a légutunkba került apró port hosszútávan szövődményeket okozhat. Mindenhol, ahol dolgozunk legyen kéznél a tűz oltására alkalmas készülék illetve a balasetek végett elsősegély doboz.

Tekintse meg áruházunkban a legfontosabb munavédelmi felszerelést és védőöltözetet.
MUNKAVÉDELMI TERMÉKEK

Keressen bennünket bizalommal!

Ha kérdése van forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk valamelyikén, facebook oldalunkon keresztül, vagy a cikk alatti komment szekcióban.