Cikkek

AL-KO fűnyírók minden kerthez és igényhez

2020.04.03 07:00

Az AL-KO több mint 50 éve fejleszt és állít elő innovatív kerti gépeket a legkülönbözőbb igények és területek kielégítésére. Gépeik nemcsak a technika és a funkció terén tükrözik a sokéves hozzáértést, de a dizájnt illetően is magasra tették a mércét. Kikapcsolódni és pihenni egy szép kertben lehet a legjobban, főleg akkor, ha a fű tökéletesen van lenyírva, az ágyások és a növények pedig gondosan ápoltak. Ehhez gyakran elég az ügyes kéz és természetesen a megfelelő eszköz. Merüljön el az AL-KO világában és ismerje meg a magas minőségű termékeket, melyek között bizonyosan meg fogja találni az igényeihez legjobban illő gépet és munkaeszközt.

Fűnyíró traktor

Solo by AL-KO traktoraival érezheti a kényelmet az erőt és a biztonságot. 4 ütemű motorral és maximum 125 cm-es vágószélességgel megtalálhatja az igényeinek megfelelő terméket. Az AL-KO fűnyíró traktor kormánya mögött kényelemben érezheti magát és teljesen megbízhat benne – már az is örömet okoz, ha a kertben megtesz vele néhány kört. Egyszerűen fordítsa el a kulcsot és lépjen a gázra. A széles abroncsokkal, sportkormánnyal, az egymás mellett elhelyezkedő pedálokkal a használat olyan, mintha autót vezetne.Az AL-KO traktoraival, melyeket saját mérnökeik terveznek és gyártásuk ausztriai üzemükben történik – új dimenziók nyílhatnak meg a fűnyírás területén.

Benzines fűnyíró

Nagy teljesítményű klasszikusok a nagyobb gyepfelületekre. Több, mint 50 változattal a benzines fűnyírókból kínálja a gyártó a legnagyobb választékot. Szeretnék, ha mindenki megtalálná a kertjéhez és igényeihez leginkább alkalmazkodó típust. A legfontosabb szempont az egyszerű kezelhetőség és az innovatív terméktulajdonságok. Az állítható vágómagasság, az aerodinamikus fűgyűjtő és a golyóscsapágyazott könnyen futó kerekek ezt hatásosan demonstrálják. Mindezek mellett a benzines fűnyírók felszereltsége és kiváló dizájnja, valamint kitűnő műszaki kialakítása egy gyors, hatékony és kényelmes fűnyírást eredményez nagy gyepfelületekre, lankás területekre és fás kertekre.

Elektromos fűnyíró

Közepes kertekhez tökéletes választás az elektromos fűnyíró, mellyel kertje garantáltan ápolt lesz. Ha még a legszebb időben sem szeretne sok időt a kerti munkákkal tölteni, akkor Önnek ajánljuk az elektromos típusú fűnyírót. Köszönhetően az alacsony zajkibocsátásnak az elektromos fűnyírók különösen alkalmasak a sorházak kertjeibe. Mivel elektromos vezetékkel rendelkeznek, az elektromos fűnyírókat olyan kicsi vagy közepes kertekbe ajánljuk, ahol kevés vagy egyáltalán nincs fa. Könnyűek, praktikusak, kevés karbantartást igénylő, károsanyag kibocsátás mentes motorral szereltek.

Akkumulátoros fűnyíró

Nincs kipufogógáz és kábel – mindezek nélkül használhatja a kis és közepes kertekben. Akkus fűnyírók ideálisak 250-700 m2-es kertekhez. Igazán könnyűek, ezért szállításuk és tárolásuk is egyszerű az összecsukható tolókar segítségével. Válassza az akkus fűnyírókat, ha egy könnyű és egyszerűen kezelhető készülékre van szüksége. A lelke ezeknek az elektromos fűnyíróknak egy Li-ion akku. A LED-es kijelző megbízhatóan informál a töltöttségi szintről. A lítium-ion technika biztosítja hogy az akku csekély önkisüléssel rendelkezik és nincs memóriahatása, ami az akku tényleges kapacitását csökkentené – így a nagy teljesítmény garantált.

Robotfűnyíró

A tökéletesen ápolt gyep titka a robotfűnyíró. Teljesen automata működés 2000m²-es gyepfelületig. Csendesen, biztonságosan és a gyepet kímélő módon dolgoznak a Robolinho® fűnyíró robotok, mialatt a tulajdonos a szűkre szabott szabadidejét a családjával töltheti. A kettős késrendszer - DCS (Double-Cut-System) – tökéletes vágási képet garantál, miközben a lehulló mikro-kaszálék tökéletes biológiai trágyaként funkcionál. A Robolinho® robotfűnyírók nem csak teljesen automatikus és megbízható működésükkel győzik meg Önt, de dinamikus formatervükkel is leveszik a lábáról. A Robolinho® modellek ezen felül a legjobb teszteredményekkel rendelkeznek.

Henkerkéses fűnyíró

Praktikus kézi fűnyíró a tökéletes golfpázsithoz. A könnyű, egyszerű és gyors fűnyírás az AL-KO hengerkéses fűnyírókkal már nem csak álom. A kézhez álló készülékkel kisebb területeket, előkerteket és díszkerteket tökéletesen levághat 250 m² -ig. Se áramra se benzinre nincs szüksége, ha spontán, nagyobb erőfeszítés nélkül szeretne kézi fűnyíróval dolgozni. Egytengelyes kivitelével és XL- abroncsával rendkívül fordulékony. A fűnyíró ház elegáns mégis robosztus, a speciális gumiütköző pedig megvédi a karcolásoktól és horpadásoktól. A formának és a csekély súlynak köszönhetően könnyedén szállíthatja még lépcsőkön is. Hengerkéses fűnyírók nagyon kényelmesek, károsanyag-kibocsátás mentesek és működésük rendkívül halk. Mindez kedvező nemcsak Önnek, de környezetének is.

Tipp

A gondozandó terület méretétől függően kisebb vagy nagyobb teljesítményű gépet érdemes vásárolni. A munkavégzés időtartamát ugyanis a vágószélesség döntően befolyásolja. Általános szabály: minél nagyobb a vágószélesség, annál gyorsabban befejezhető a fűnyírás. A fűgyűjtőt is ritkábban kell üríteni, mert a szélesebb gépek esetében többnyire nagyobb a mérete. Ha viszont robotfűnyírót használ, kényelmesen hátradőlhet.

Látogasson el az áruházunkba, és válasszon az akciós AL-KO fűnyírók közül!

Keressen bennünket bizalommal!

Ha kérdése van forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk valamelyikén, facebook oldalunkon keresztül, vagy a cikk alatti komment szekcióban.