Cikkek

Grillszezon

2021.07.26 17:05

Grillezni bármikor lehet, mégis a nyár ehhez az időtöltéshez a legalkalmasabb, hiszen a kellemes időben sokáig kint lehetünk a szabadban és egy-egy pohár bor mellett így még ízletesebbnek hat az elkészített étel. Mi szükséges a grillezéshez, milyen új eszközök, módszerek vannak a hagyományosak mellett? Cikkünk áttekinti a grillezés témáját és megfelelő útmutatást kíván nyújtani az érdeklődőknek.

A grillezésről
Az étel nyílt lángon való elkészítése a világon mindenhol ismert és elterjedt, az ételkészítés legősibb és legkedveltebb módja. Körülbelül 30 ezer évvel ezelőtt lett felfedezve a faszénkészítés módja, mely megteremtette a grillezést a modern konyhatechnikában. Napjainkban a grillezésnek három ága van: a hagyományos grillezés, a broiling és a roasting. Ezek a grilltechnikák más-más ízt adnak ugyanannak az alapanyagnak.

Hagyományos grillezés
A hagyományos grillezéskor a hőforrás az étel alatt helyezkedik el és a felszállő hő süti meg az ételt. Magyarországon a rostély számít ősi grillnek, mely lábakon álló vasrács ami alá kaparják a parazsat, mely hője megsüti a húst. Manapság a hagyományosnak számító faszenes grillek mellett megjelentek gáz és elektromos verziók is. Áruházunk kínálatában elérhető a HECHT Grenada kerti grillje, mely igazi élménnyé varázsolja a grillezést. Robosztus acél testtel és rendelkezik, mely kívülről fekete felülkezelést kapott. A grillező felület rozsdamentes acél és a könnyű előkészítés érdekében még fa vágódeszkával is ellátott.

Broiling
A Broiling technika Észak-Amerikából terjedt el. A lényege, hogy felülről lefelé irányul a grillezés, melyhez speciális broilerre van szükség. A hagyományos grillhez hasonlóan ez is sugárzó hővel süti meg az ételt, de a hőforrás az étel felett található. Modern változatai szintén gázzal és elektromos típusban is elérhetők. Áruházunk kiemelten ajánlja az AL-KO Masport gázgrilljeit, melyek robosztus felépítéssel és porszórt acéllemez vázzal rendelkeznek. Az AL-KO gázgrilljei a legmodernebb paraméterekkel vannak felszerelve, mind a grillek kinézete, mind a technikai paraméterek tekintetében. A grillt 4 magas minőségű, 304 típusú rozsdamentes acélból készült égő melegíti fel. A beépített gyújtórendszer megbízhatóan működik a használat során. A sütési fokozat ellenőrzése a hőmérséklet kijelzőn lehetséges, ami a zárt fedélben van elhelyezve. A burkolat, a rács, továbbá a grill sütőlap zománcozott, ami hosszú élettartamot biztosít.

 

Roasting
Roasting azaz nyárson sütés nyílt lángon való sütést jelent. A fenti módszerekhez képest lényegesen lassabban lehet elkészíteni szabad tűzön az ételeket. A technika folyamatos forgatást igényel, mivel ennek köszönhetően lehet az ételt/húsokat egyenletesen átsütni. Az alábbi linken találja az áruházunkban elérhető nyársakat: Nyársak.

 

Eszközök
Ha már kiválasztottuk a legszimpatikusabb grillt ne felejtsük el a grillezéshez szükséges eszközöket se, hiszen nélkülük biztos, hogy nem leszünk hatékonyak. Ha faszenes grillel dolgozunk, akkor a legalapvetőbb a faszénnek és a gyújtófolyadéknak és a gyufának vagy a begyújtópisztolynak a beszerzése. Az étel készítéséhez pedig húscsipeszt, húsvillát, és pl. a húspogácsa megformálásához különböző formáló eszközöket is alkalmazhatunk. Legyen kéznél fogókesztyű, alufólia és esetleg parázs piszkálására alkalmazható eszköz is.

Biztonságos grillezést és jó étvágyat kívánunk!

Áruházunkban a grillezéshez és a kültéri sütéshez szükséges eszközök széles választékát megtalálja! Jöjjön, nézzen körül és válassza ki a megfelelő eszközt melynek segítségével finom ételekkel tudja meglepni családját, barátait.
Hecht grillek
Masport grillek
Tárcsák
Nyársak
Szalonnasütők
Bográcsok

Keressen bennünket bizalommal!
Ha kérdése van forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk valamelyikén, facebook oldalunkon keresztül, vagy a cikk alatti komment szekcióban.