Cikkek

Hitachi Névváltozás

2019.01.24 15:36

A népszerű japán márka 2018. októberétől HiKoki -ra változott

Meglepő lépést tett a Hitachi Vállalat, a japán szerszámgép óriás a népszerű Hitachi márkanevet HiKoki -ra (ejtsd.: hájkoki) változtatta. 

 

A népszerű japán márka 2018. októberétől HiKoki -ra változott

Meglepő lépést tett a Hitachi Vállalat, a japán szerszámgép óriás a népszerű Hitachi márkanevet HiKoki -ra (ejtsd.: hájkoki) változtatta. Sokan felteszik a kérdést:

-Más, esetleg a megszokottól eltérő minőségű termékek és szerszámok lesznek ezután elérhetőek a piacon?
A kérdésre a válasz, röviden: Igen!

-Mi állhat a névváltozás hátterében?  Erre azt mondanánk, hogy valószínűleg hosszas marketing-elemzés és tervezés előzte meg ezt a lépést és egy igen tudatos döntés állhat a háttérben.  A továbbiakban viszont nem reklámszakmai szempontok szerint szeretnénk válaszokat adni, inkább technikai és felhasználói szemmel vizsgáljuk a kérdést:

Ha bővebben szeretnénk válaszolni a kérdésekre, akkor azt mondanánk, hogy valóban minőségi változás (is) történtik, de természetesen a pozitív irányba. A jól megszokott MAGAS MINŐSÉG mellett a HiKoki gyártója szeretné a legújabb technológiáit bevezetni, a még MAGASABB MINŐSÉG érdekében.
A márkanévben a „Hi” előtag az angol „high” szócskára utal, mely mindig is a „magas minőség”-et hivatott szimbolizálni. Az új név továbbra is garancia arra, hogy a megszokott hatásfokú gépeket és eszközöket kaphatjuk meg a HiKoki -tól. Termékeik továbbra is ugyan azokból a japán gyárakból, ugyan azokkal a modell számokkal kerülnek a piacra.
Valóban csak a név változik, a technikai innováció viszont nem áll meg!

 

Melyek ezek az új technológia fejlesztések?


1. SZÉNKEFE MENTES MOTOR

Ezek közé tartozik a szénkefe mentes motor technológia, mely motorok mozgó és kopó alkatrészektől mentesen (szénkefe, kommutátor, tekercselés) biztosítják a hosszú élettartamot és a megbízhatóságot.További előnye ezeknek a motoroknak, a hosszú élettartam és használhatóság mellett, hogy akkus és hálózati energiaellátással is egyaránt működtethetők. A szerkezetbe épített tranzisztorok (FET-ek = Field Effect Transistors) és jó minőségű áramkörök a „biztosítékok” arra, hogy nehéz használati körülmények között sem hagynak cserben minket a HiKoki szerszámai.  A megszokott hibáktól sem kell tartanunk, mint pl. a szénkefe leégése vagy rövidzárlat, így karbantartást nem igényelnek.


Kompakt felépítésük miatt a gépek súlya is csökkent a hagyományos motorokkal szerelt gépekhez képest.
A szénkefe mentes motorok kompatibilisek a generátorokkal, valamint hálózati használatkor fellépő áramingadozás esetén is stabil teljesítményt tudnak nyújtani.
Akkumulátorról történő használat mellett pedig egy töltéssel csaknem 1,3x hosszabb ideig használhatjuk a szerszámokat.

hikoki szénkefementes motor

2. ALUMINIUM HÁZ (AHB)  

Az eszközökbe épített műanyag távtartó és az alumínium ház is a tartósság jegyében született. Ez a technológia nagyban hozzájárul a motor és a szerszámgép tartósságához. 

 

3. VIBRÁCIÓ ELLENI VÉDELEM   

Csökkentett vibráció, megnövekedett hatékonyság;
Rövidített nevén az UVP rendszer, mely az eszközök használóját a vibráció és a hirtelen fellépő erőhatások ellen is védi. Ebbe a csoportba tartozik még további két technológiai innováció:I. Rezgéscsillapított fogantyú (LVH)

A vibrációelnyelő szerkezet a gumituskónak köszönhetően hatékonyan csökkenti a vibrációt.

 


        II. Visszaható erő kontroll (RFC)

Amikor a fúrószár váratlanul akadályba ütközik a művelet során, a beépített szabályozó rendszer leállítja a motort, így meggátolja, hogy a fellépő erő kicsavarja a kezelő karját.

 

hikoki névváltozás

Összefoglalva, és a gyakran ismételt kérdésekre is válaszolva, lényegében csak a név változik.
A Hitachi megszokott modelljei, változatlanul magas minőségben, ez után HiKoki néven lesznek elérhetőek. A modellszámok és tulajdonságok nem változnak.

A technológiai innovációkkal pedig továbbra is megszokott MAGAS MINŐSÉGET kapjuk, a felhasználói élmény javítását és optimalizálását előtérbe helyezve.

Az eszközök forgalmazása sem áll meg egy pillanatra sem: a több, mint  450 modellből álló kínálat a 300 magyarországi márkakereskedőnél továbbra is elérhető. Természetesen a LOMEN Áruház -nál is.