Cikkek

Hogyan válasszunk hőlégbefúvót?

2019.01.26 15:17

A Master hőlégbefúvókról általánosságban

Munkavégzésünk helyétől és jellegétől függően rengeteg olyan helyzet adódhat, amikor már nagyobb teljesítményű hőfejlesztő, avagy fűtőberendezésre lehet szükségünk a                                                                 megfelelő munkakörülmények és munkakörnyezet megteremtésére a hidegebb téli hónapokban. Cikkünkben a megfelelő készülék kiválasztásában szeretnénk segíteni.

Hogyan válasszunk Hőlégbefúvó készüléket?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért is előnyös a hőlégbefúvók használata?


Általánosságban elmondható a legtöbb ilyen készülékről, hogy kompakt méretük miatt könnyen hordozhatók és mozgathatók. Beüzemelésükhöz nem szükséges külön szakember, mint a beépített fűtőberendezések esetében.
Kezelésük is igen egyszerű; az elektromos hőlégbefúvókat pl. elég csak a villamos hálózatra csatlakoztatni, majd bekapcsolás után beállítani a kívánt hatásfokot. Nagyban megkönnyíti pl. a munkavégzést is, hisz a mellett, hogy rövid idő alatt képes nagy mennyiségű hőt termelni az adott helységben, nem igényel törődést. Gondolunk itt főként a régebbi típusú fa, vagy vegyes tüzelésű kazánokra. Magyarán szólva nem kell a tűzre rakni, mely munkatársainkat is nagy könnyebbséget jelenthet a jövőben, értékes perceket, vagy akár órákat nyerhetnek ezzel.Milyen típusú hőlégbefúvókat kínál a MASTER?

A szerint, hogy pontosan milyen jellegű és méretű helységet szeretnénk fűteni három különböző fajtájú hőlégbefúvót különböztetünk meg:
1, Elektromos hőlégbefúvók;
2, PB gázos hőlégbefúvók; valamint-
3, Gázolajos hőlégfbeúvók, melyet még két további csoportra oszthatunk,


-Kéményes- és
-Kémény nélküli hőlégbefúvókra.

 

Master B15EPB típusú Elektromos Hőlégbefúvó Készülék Elektromos hőlégbefúvók

A másik két kategóriával szemben ezen készülékek a legolcsóbbak.
Használatuk zárt térben is lehetséges, nem igényelnek folyamatos szellőztetést, hisz nincs égéstermék. Kisebb helységek, mint pl. műhelyek, festőműhelyek, öltözők fűtésére is egyaránt alkalmasak. Ugyanakkor használhatóak szárítási folyamatok gyorsítására is.PB Gázos hőlégbefúvók

PB gázos hőlégbefúvó Master B300Kompakt méretük ellenére is nagy teljesítményre képesek. Viszont az égéshez szükséges oxigén elhasználásuk miatt jól szellőző, és tágas helységekben javasolt használatuk. Nagyobb szerelőcsarnokok, építkezések, kültéri rendezvények helyszínein is jó vizsgát tesznek.
A 15KW teljesítmény feletti készülékek esetén előfordulhat jegesedés a PB palackoknál, a nagy mértékű ürülés miatt, ezért sorba kötött, úgynevezett ikresített megoldással javasoljuk a palackok készülékhez történő csatlakoztatását.

 


- Webáruházunkban a készülékek mellett, az ehhez szükséges alkatrészeket és kiegészítőket is megtalálja!

Master Hőlégbefúvó berendezés


Gázolajos hőlégbefúvók

Előnye, hogy ez a típus is nagy hatásfokkal képes „dolgozni” és, hogy alacsonyabb ár fekvésben helyezkedik el, mint a PB Gázos készülékek.
Nagy, jól szellőző helységekben használhatóak, és egy fokkal nagyobb odafigyelést és további lépéseket követel meg beüzemelésük, melyre több féle mód is adott a két altípustól függően.

Master Kéményes gázolajos Hőlégbefúvó Működése

A kémény nélküli hőlégbefúvó készülékek esetében az égéstermék az üzemeltetés légterébe távozik, ez kiküszöbölhető, ha kültéren üzemeltetjük a gépet, a keletkező meleg levegőt pedig egy úgynevezett légtechnikai csövön keresztül vezetjük a fűtendő helységbe.

A kéménnyel rendelkező készülékek esetén ugyan ez megfordítható, vagyis a beltérben üzembe helyezett hőlégfúvó kéményét vezetjük ki, hogy az égés termék szabadon távozhasson.A Master márka

Master Climate Solutions LogoAz amerikai Master Climate Solutions 1954 óta gyárt modern fűtőberendezéseket és más ipari légtechnikához kapcsolódó gépeket. (párátlanítók, ipari ventilátorok, szárító és szellőztető berendezések, stb.)
Általánosan elmondhatjuk, hogy a fent bemutatott készüléktípusok nagy hatékonysággal és megbízhatósággal üzemeltethetők. Az európai elosztóközpontnak köszönhetően az esetleges alkatrész ellátás és utánpótlás is megoldott, bár a Master berendezések igen alacsony szervízigénnyel rendelkeznek.Keressen bennünket bizalommal!

Ha megosztja velünk a fűtendő helysége jellegét és méreteit, az adatok birtokában meg tudjuk állapítani, hogy Önnek pontosan milyen teljesítményű fűtő berendezésre van szüksége. Készséggel segítünk önnek a megfelelő készülék kiválasztásában.

Írjon nekünk üzenetet, vagy szóljon hozzá cikkünkhöz!