Kapálógépek

Kapálógépek

A kapálógép hatékony segítség az ágyások megművelésében mind a kertészkedőknek, mind a kistermelőknek. Lényegében ez egy olyan szerkezet, aminek a kései gyorsan forognak a talajban, ezáltal fellazítja a talajt 18-20 cm-es mélységben. Ezzel lehetővé teszi a levegő bejutását a talajba, de segítséget nyújt a komposzt vagy trágya talajba keverésében is.

Bárki, aki már művelt meg kézzel talajt, kellőképpen értékelni tudja a kapálógép hasznosságát. A kapálógép egész évben segíti a munkát. Tavasszal, és tulajdonképpen egész szezonban segít a talaj előkészítésében a szerint, milyen növényt szeretne ültetni. Ősszel segít a komposzt vagy a trágya talajba keverésében, ezáltal készítve elő a téli pihenést. Egyes modellekhez kiegészítő tartozékokat is ajánlunk, mint ekék, burgonya kiszedő, körmös kerekek, kerekek, egyes modelljeink egytengelyű kistraktorrá is alakíthatóak.

Az Önnek legmegfelelőbb kapálógép kiválasztásánál elsősorban a megművelni kívánt terület nagyságát és a talaj típusát kell figyelembe venni. Kis (virág)ágyások megművelésére, ahol megoldott az elektromos csatlakozás, elegendő a kisebb, elektromos kapálógépet választani. Annak a hátrányát, hogy munka közben ügyelni kell az elektromos kábelre kompenzálja az, hogy nagyon könnyű a kezelése, és tulajdonképpen nem igényel karbantartást. Ezzel ellentétben a benzinmotoros kapálógépek teljesítménye jóval nagyobb, és olyan területeket is lehet velük művelni, ahol az elektromos áramellátás nem megoldott, és egyes modellek bővíthetőek további tartozékokkal.